Beleef de natuur van dichtbij

“Beleef de natuur van dichtbij”. Een vakantie bij ons betekent overnachten midden in de natuur. Geniet van de diversiteit die onze omgeving met zich meebrengt, het prachtige Nationaal Park de Meinweg, de Effelderwaldsee of het natuurschoon van Roerdalen. Voor natuurliefhebbers is overnachten in het Gitstapperhof of het vakantiehuisje de ultieme plek om te kunnen genieten van de prachtige omgeving, gecombineerd met alle luxe die gewenst is tijdens een vakantieverblijf. Binnen enkele minuten ultiem genieten van de Effelderwaldsee en gelegen op slechts enkele kilometers afstand van Nationaal Park de Meinweg. Ook eens een dagje eropuit? Bezoek dan eens Stadt Wassenberg, of ga shoppen in Roermond of het Designer Outlet Roermond!

Ervaar onze natuur

Nergens is het natuurschoon zo divers als op dit plekje in Limburg, gelegen pal op de grens met Duitsland.

Geniet van het prachtige uitzicht over de Effelderwaldsee, het prachtige natuurgebied; Nationaal Park de Meinweg, of laat u meevoeren door de Roer,  en meander mee dwars door de gezellige dorpjes van Roerdalen.

Het Nationaal Park de Meinweg met zijn prachtig afwisselend landschap leent zich uitstekend om te wandelen, fietsen, paardrijden of mennen. Daarnaast ligt op steenworp afstand de prachtige Effelderwaldsee. Ervaar eens het spectaculaire uitzicht tijdens de zonsondergang.

Wandelen, fietsen en paardrijden

De ligging midden in de natuur biedt voor ieder wat wils; bij uitstek de! locatie voor wandelaars, fietsers, mountainbikers of ruiters.

Door het uitgestrekte landschap van Nationaal Park de Meinweg zijn vele wandelroutes aangelegd. Zowel een klein blokje om als een stevige wandeling tot in Duitsland behoren tot de mogelijkheden. Er zijn diverse gekleurde routes, alsmede knopenroutes aanwezig. Met een wandelroute-planner die verkrijgbaar is in onze Gitstappermolen kunt u handig uw eigen route samenstellen.

Voor fietsers en mountainbikers zijn er kilometer lange tochten uitgezet en verschillende fietsroutes,- en kaarten verkrijgbaar.
Ook voor de ruiter en menner is er een groot netwerk aangelegd. Je kunt eenvoudig je route samenstellen en genieten van een heerlijke buitenrit door de bossen.

Bezoek Roerdalen, Wassenberg en Roermond

Dagje uit in Roerdalen, eeuwenoude Stadt Wassenberg of een citytrip naar Roermond! 

Verspreid door heel de gemeente Roerdalen vind je een aantal bijzondere “geluksplekken”. Op deze plekken zijn leuke gelukstips te vinden of opdrachten te doen. Ga eropuit en ontdek al deze plekken in Roerdalen!

Breng eens een bezoek aan eeuwenoude Stadt Wassenberg, slechts op enkele kilometers van de Gitstap gelegen. Wassenberg is de poort naar het Meinweg gebied. Bewonder het historisch centrum en bekijk de burcht en de eeuwenoude stadsmuren. In de zomer zijn er tal van evenementen in Wassenberg.

Zin om te shoppen? Dan maak eens een citytrip door Roermond! De stad heeft een rijke historie en veel bezienswaardigheden en leuke winkels. Nog niet genoeg gewinkeld? Designer Outlet Roermond ligt op 5 minuten loopafstand van de binnenstad en is het grootste outlet van Europa.